In de auto samen met één van mijn zusjes en haar gezin waren we onderweg naar de verjaardag van mama. De kinderen zaten of huiswerk te maken of een spelletje te spelen op hun tablet, zwager lief zat achter het stuur waardoor mijn zus en ik even voluit konden kleppen over wat ons zoal bezighoudt de laatste tijd.

Op een bepaald moment kwam het gesprek op mindfulness en reageerde ik dat mindfulness geen spirituele cursus is, en zeker geen alternatief voor religie. Het is juist heel praktisch en door middel van oefenen, oefenen en nog eens oefenen maak je je de kennis en kunde van mindfulness eigen waardoor je lichamelijk en geestelijk weer in balans komt.

“Mindfulness is een strategie die nog bijna niemand toepast, maar die toch doodeenvoudig is en heel veel oplevert!”

Waarom denken zoveel mensen dan dat het een spiritueel concept is?

Ik vermoed dat dit komt doordat er gemediteerd wordt. Mediteren associëren mensen nog vaak met zweverig, spiritueel en weinig praktisch. Maar niets is zo praktisch als meditatie! Een stratenmaker die net de cursus heeft afgerond, vroeg zich iedere keer weer af: Hoe kan het dat we dit niet meer weten? Waarom worden al deze eenvoudige oefeningen niet gewoon op scholen gegeven zodat onze kinderen ook die innerlijke rust ervaren en gelukkige en stabiele mensen worden? Ik heb ruimte gemaakt in mijn leven zodat ik met succes kan blijven mediteren en de oefeningen kan blijven doen. Want dit wil ik niet meer kwijt.”

Wil jij weten hoe je weer gelukkig kunt voelen en innerlijk rust kunt ervaren net zoals dit mijn dierbare cursist en stratenmaker is gelukt, meld je dan HIER aan voor de nieuwe cursus die 10 en 11 mei van start gaan.
In de agenda vind je de precieze tijden.