Het zijn de mensen die het verschil maken. Zo simpel ligt het. Vraag het Nederlands grootste bedrijfskundige en managementgoeroe Ben Tiggelaar of een eenvoudige hardwerkende kleine ondernemer. Allemaal zullen ze beamen dat het succes van hun bedrijf valt of staat bij de mensen die er werken.

Maar hoe zorg je ervoor dat je medewerkers optimaal (blijven) samenwerken? Veel bedrijven zoeken hun heil in coaching. Bijvoorbeeld met Lumina Learning, www.luminaophetwerk.nl of door mensen te leren bewuster te werken, kijk maar eens op www.mindfulaanhetwerk.nl. (Beste lezer, beide sites zijn op dit moment nog in ontwikkeling. Zodra ze klaar zijn laat ik het u weten. Maar de trainingen zijn al wel te volgen. Dus neem gerust contact op via info@brightnezz.com of bel 06 54775574)

Maar er komt nog iets bij. Als je mensen helpt bij hun ontwikkeling, gaan ze niet alleen nog méér het verschil maken in je bedrijf maar neemt ook hun loyaliteit toe, onderschrijft Tiggelaar maar bijvoorbeeld ook Stewart Desson van Lumina Learning.

 

Communicatie

Ik weet dat het een inkoppertje is maar bovenaan de lijst van grootste problemen in het bedrijfsleven staat: een gebrek aan adequate communicatie.

Dus: een belangrijke manier om de ontwikkeling van je bedrijf een boost te geven is de mensen die er werken te trainen in het beter met elkaar communiceren. Dat is één en waarschijnlijk de belangrijkste manier om meer uit je bedrijf te halen: te zorgen dat de onderlinge communicatie verbetert.

Coaching

Maar mensen helpen bij hun ontwikkeling ten behoeve van het bedrijf is meer dan het verbeteren van de interne communicatie. “Iedereen ervaart knelpunten op een individuele manier, ook de stress die dat veroorzaakt uit zich heel verschillend. Juist als je er midden inzit, is het moeilijk om de objectiviteit te hebben en te zien wat nodig is om weer constructief samen te werken. Zelf vind ik de tools van Lumina Learning en Mindful aan het werk heel helpend”, aldus Janny Leggedoor founder van traningscentrum Brightnezz. “Die geven inzichten en handvatten om op een constructieve manier de draad weer op te pakken.”

De diversiteit aan problemen is enorm! Ze gaan over je collega’s of je manager of je partner. Maar ze hebben één ding gemeen: je komt er niet zelf uit.

 

Betere samenwerking kan echt

Wat je als medewerker of manager nodig hebt om aan de slag te kunnen met één van beide  of beide tools, is wel een zekere mate van zelfreflectie. “Kijk, het komt voor dat mensen moeite  hebben met een collega of met de werkwijze van een andere afdeling. Dan is het natuurlijk heel verleidelijk, én menselijk, om te roepen dat het allemaal aan die ander ligt. Neem het voorbeeld van een veeleisende collega. Door met Lumina Learning aan de slag te gaan, leer je jouw kwaliteiten maar ook stressoren kennen én voor je collega geldt hetzelfde. Je gaat dan herkennen waarom iemand veeleisend is maar ook welke rol jullie beide spelen en nog veel belangrijker: wat jullie beide nodig hebben om beter samen te werken.”

Voor meer informatie: info@brightnezz.com of bel met 06 54775574

PS: Mijn nieuwe sites voor www.luminaophetwerk.nl en www.mindfulaanhetwerk.nl zijn in ontwikkeling. Tot die tijd moeten we het nog even doen met mijn oude site en blog.

By |2018-05-01T08:41:56+00:0030 april 2018|Interviews, Mindfulness|Reacties uitgeschakeld voor Geef de ontwikkeling van je bedrijf een boost