Dit keer geef ik je graag een paar simpel uit te voeren tips waardoor je je toch een stuk gelukkiger gaat voelen en de voorjaarsblues buiten de deur houdt.
Tip 1: Beweeg! Ga naar buiten, wandelen, joggen, fietsen, trek een uurtje het bos in met je kinderen, of ga tijdens je lunchbreak even naar buiten. Maar ga naar buiten en beweeg!
Tip 2: Doe aan yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen. En daarmee bedoel ik niet dat je direct iedere week een paar uur yoga doet, nee gewoon een paar eenvoudige rek- en strek oefeningen als je de dag begint. Of neem even de rust om te mediteren. En ook dat hoeft niet met een kaars of in een speciale houding maar kan gewoon op een stoel in je huiskamer. En dan mijn favoriet: ademhalingsoefeningen. Al is het maar 1 keer per dag (liefst natuurlijk vaker) vier tellen inademen, twee tellen rust, 6 tellen uitademen, twee tellen rust. Niks hogere wiskunde, gewoon drie keer per dag tussen de vijf en tien minuten op je ademhaling concentreren en je voelt je duizend keer gelukkiger.
Tip 3: Denk eens aan het geluk van anderen. We zijn vaak zo geobserveerd door ons geluk, dat we vergeten dat er heel veel mensen zijn die onze aandacht en mededogen heel goed kunnen gebruiken. En een bijkomend voordeel is dat je door ervoor een ander te zijn, jezelf ook beter gaat voelen.
Dus je gelukkig voelen, hoeft niet moeilijk te zijn.
Wist je dat geen stress meer hebben bijna synoniem is voor je helemaal gelukkig voelen?
Laat ik me daar nou in gespecialiseerd hebben!!
Op 25 maart en 1 april houd ik workshops Train your brain, waarin je leert om de stress uit je leven te bannen. Mindfulness-cursisten kunnen dit ook als een terugkomdag beschouwen.
Ik zeg doen!!! als je last van stress hebt. AANMELDEN
Warme groet
PS Op de foto Matthieu Ricard, die in 2009 als één van de gelukkigste mensen op aarde werd beschouwd door onderzoekers die zijn brein bestudeerden.