Start cursus Mindfulness op 11 en 12 september

Datum: 12/09/2017 - 31/10/2017
Tijd: 19:30 - 21:30
Prijs: 395
Locatie: Brightnezz trainingscentrum


Op maandag 11 of dinsdag 12 september starten er weer nieuwe cursussen Mindfulness. Het gaat om acht bijeenkomsten van 19 uur tot ongeveer 21.30 en twee terugkom- en/of oefendagen waarin je leert om de stress te verminderen en weer meer te genieten. Want daar is het leven voor, om te genieten!

Minder stress, meer genieten!

Minder stress, meer genieten, dat is wat je leert tijdens de cursus Mindfulness. Niet door je hele leven te veranderen maar door inzicht te krijgen in wat stress is, hoe het ontstaat en hoe we het kunnen verminderen.

Want…  betrap jij jezelf er weleens op dat je uitgebreid stilstaat bij je verleden? Of dat je alsmaar aan ideeën voor de toekomst denkt? Maar het kan ook zijn dat je constant geleefd wordt door je agenda en to do-lijstjes?  Het kan zelfs zo zijn dat alles op rolletjes loopt maar jij er met je aandacht niet bij bent? Niet (meer) van je de dagelijkse dingen geniet.

Dat je je leven meer aan het managen dan aan het leven bent?

Dan wordt het tijd om jezelf en je leven eens goed onder de loep te nemen.

Dan is een cursus Mindfulness jou op het lijf geschreven. Dan is Minder stress, meer genieten veel minder ver weg dan je denkt!

Opzet van de training

Met mindfulness ga je zelf weer achter het stuur zitten. Minder piekeren, meer genieten! Geef jezelf een boost en start met deze 8-weekse training. Tijdens de acht bijeenkomsten maak je je de meditatietechniek en beginselen van Mindfulness eigen. Theorie, meditatie- en bewegingsoefeningen wisselen elkaar af. Daarnaast wordt de tijd genomen voor feedback en het uitwisselen van ervaringen binnen de groep.

Werkwijze

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en twee oefendagen. Elke trainingsdag heeft een eigen thema, zoals de automatisch piloot, stressmomenten, grenzen aangeven of negatieve gedachten. In de training worden verschillende oefeningen gedaan en er wordt besproken waar je tegenaan bent gelopen in de afgelopen week. Naast de trainingsbijeenkomst is het de bedoeling dat er nog thuis geoefend wordt. Je wisselt ook ervaringen uit met andere deelnemers. De nadruk ligt daarbij op het eigen maken van de vaardigheden, het is geen praatgroep. De bijeenkomsten hebben een veilig en vertrouwd karakter. Niets moet, je bepaalt zelf hoever je gaat en welke dingen je wel of niet deelt. Het is ook mogelijk om de training tijdens een individueel traject te volgen. Voorafgaand aan de training hebben we een kennismakingsgesprek. Tijdens de training krijg je een werkboek, oefen-MP3’s, koffie en thee.

Effect van de training

Een mindfulnesstraining heeft op allerlei manieren positieve effecten. Het geeft je allereerst meer rust en helderheid. Je gaat minder nadruk leggen op het doen en meer op het zijn en voelen. Het resultaat is dat allerlei stressgerelateerde klachten afnemen. Je leert je grenzen beter bewaken. Je kunt je beter concentreren. Je ontspant gemakkelijker. En je gedachten worden rustiger – bewuster.

Mindfulness heeft een aantoonbaar positief effect op angst, pijn, stress, piekeren, slapeloosheid en negatieve gevoelens over onszelf en ons leven.

Aan het eind van de training heb je voldoende bagage om mindfulness op jouw wijze in je leven te integreren. Om je ervaring te blijven voeden kun je na de training deelnemen aan verschillende themadagen die ik regelmatig organiseer. Je kunt ook je beoefening verdiepen door na de acht weekse training een vervolgtraining Compassie te doen.

Data

  • 8 maandagavonden van 19.00 tot 21.30 uur
  • Start 11 of 12 september
  • Afhankelijk van de startdatum zijn het in totaal acht bijeenkomsten, steeds op dezelfde avond en tijd
  • De twee terugkom- of oefendagen zijn in overleg en duren van 10.30-16.30.

Aanmelden kan via het contactformulier, via de mail of telefonisch (06-54775574). Ook individuele sessies of speciale groepsbijeenkomsten zijn mogelijk

Tijd: 19:00 – 21:30
Prijs: € 395, 8 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur, werkboek, gratis oefenmateriaal, plus 2 volledig verzorgde terugkomdagen
Locatie: Brightnezz trainingscentrum, Helmond-Brandevoort

De cursus is zowel voor mensen uit Helmond, als Eindhoven, Deurne, Bakel, Milheeze, De Rips, Nuenen of andere omliggende gemeenten.

Wil je liever overdag, neem dan even contact op.