Seminar Energiemanagement 22 oktober, start 9.30-17.00 uur

AANMELDEN

Een gezonde dosis stress is nodig om je tot actie aan te zetten. Maar wist je dat 80% van de mensen die last hebben van chronische stress het omgekeerde bereiken?  Nek- en rugklachten,  slaapproblemen, spierpijnen, meer fouten maken, concentratieproblemen, een constant opgejaagd gevoel,  je moe en futloos voelen, steeds minder energie, enthousiasme en doelen verliezen. En dit zijn nog maar een paar signalen dat chronische stress zijn sporen nalaat. Op de werkvloer zien we dit vertaald in een enorme stijging van het aantal burn-outs. Reden voor het ministerie van Sociale Zaken om een Facebookpagina en website te starten over werkstress.

Belangrijk onderdeel van het tegengaan van een burn-out is energiemanagement. Energiemanagement is ook cruciaal om efficënt, effectief, rendabel, vitaal, gefocust en rustig te blijven.

Voor wie?

Deze opleiding is gericht naar zaakvoerders en leidinggevenden die het maximum aan energie, efficiëtie aan rust uit zichzelf, hun bedrijf en medewerkers willen halen.

Doel

De impact van stressfactoren wordt bepaald door de stressbelasting en stressbelastbaarheid. Tijdens dit seminar halen we je stressbelasting naar beneden en verhogen we vooral je stressbelastbaarheid. Met als resultaat nog meer energie, efficiëntie en tegelijkertijd innerlijke rust.

Inhoud

Stressmanagement kunnen we in 3 grote delen opdelen:

 1. Je fysieke, emotionele en mentale draagkracht vergroten
 2. Persoonlijke groei. Je persoonlijkheid is zeer bepalend in wat er jou stress geeft en hoe je ermee omgaat. Bewust worden van je persoonlijkheid en hierin je groei maken is dan ook essentieel wil je je energie op lange termijn behouden.
 3. Stressbronnen transformeren. Daar waar je draagkracht vergroten kan zien als het opbouwende, versterkende werk; kan je ‘stressbronnen transformeren zien als het opkuiswerk. Wil je de negatieve impact van stress echt dan dien je naar de oorzaak te gaan. De oorzaak ligt hoofdzakelijk in onbewuste overtuigingen. Deze beïnvloeden volledig onze gedachten die op hun beurt de ervaring van de realiteit volledig bepalen.

 

De focus van  het energiemanagement seminarie ligt op je draagkracht vergroten. Er worden ook linken gelegd naar persoonlijke groei en het transformeren naar stressbronnen. Deze thema’s komen uitgebreid aan bod in vervolgseminaries.

Deel 1 Stress gebruiken als een krachtige drive!

 • Wat is stress? Positieve of negatieve stress? Welke impact heeft het? Welke soorten stress bestaan er? Welke signalen? Hoe herken je het?
 • Wat is burn-out en wat is het niet.
 • Jouw persoonlijke stressbeeld in kaart brengen.
 • Wat kan je eraan doen: een totaalaanpak wordt in kaart gebracht

Deel 2 Energiemanagement is geen tijdmanagement

Ons prestatievermogen wordt grotendeels bepaald door onze vitaliteit.  Energie ligt aan de basis van onze vitaliteit. Chronische stress is echter een enorme energierover en heeft dus rechtstreeks impact op ons prestatievermogen. Energie ligt ook aan de basis van onze alertheid, denk- en concentratievermogen. De kwaliteit van ons werk wordt niet zozeer bepaald door het aantal uren dat je erin investeert, des te meer door de hoeveelheid energie die je in je werkuren steekt. Niet tijd, maar energie is uw kostbaarste middel!

 • Van tijdsbeheer naar energiebeheer
 • Wat zijn de natuurlijke recuperatiemechanismen en hoe pas je deze concreet in je dagelijkse leven toe?
 • Hoe je fysieke, emotionele en mentale batterijen opladen? Krachtige fysieke, emotionele en mentale energizers.
 • Hoe negatieve stress ombuigen in positieve energie?

Deel 3  Zorg dat de stress jou niet in z’n greep krijgt maar jij controle houdt over de stress

Naast het opladen van je energie is een zeer belangrijk onderdeel binnen stressmanagement ook het beperken van onnodig energieverlies! De meeste stress komt voort uit zaken waar we onbewust mee bezig zijn en waar we ook continu energie in verliezen.

 • Bewust worden van je persoonlijke bewuste en onbewuste energierovers
 • Hoe werkdag afsluiten?
 • Hoe een evenwicht creëren tussen opladen en ontladen?
 • Hoe energie winnen door er minder te verliezen?

Kortom, tijdens dit seminar bieden we je een scala aan inzichten, tools en vaardigheden om zowel je fysieke, emotionele als mentale energie te vergroten.

SEMINAR ENERGIEMANAGEMENT 22 OKTOBER 9.30-17.00

AANMELDEN