Minder ziekteverzuim en meer bevlogen werknemers die de druk van deadlines aankunnen bestaat echt!

Het is mogelijk om het ziekteverzuim terug te dringen en jouw mensen het gereedschap te bieden waarmee ze een beter evenwicht weten te vinden tussen werk en privé. De aandachtstraining die wij geven kan veel voor jouw bedrijf betekenen.

Hoe werkt het?

Het programma is evidence based  zoals dat in goed Nederlans heet 🙂 en bestaat uit een training die de deelnemers een breed spectrum aan oefeningen biedt waarmee ze onmiddellijk aan de slag kunnen. Dit wordt afgewisseld met praktische modellen rond stress en wetenschappelijke inzichten uit mindfulness. Na elke sessie krijgen de deelnemers een huiswerkopdracht mee. Ter ondersteuning ontvangen ze auditief oefenmateriaal. Tussen de sessies door is er een mogelijkheid voorzien tot individuele coachingsmomenten. Op het einde van het traject maakt ieder een persoonlijk actieplan op.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bestemd voor alle medewerkers binnen het bedrijf die hun persoonlijke stress- en energiemanagement willen verbeteren. Er zijn verschillende programma’s mogelijk, naargelang het stressniveau.

Wat is het effect?

Werknemers leren stresssignalen vroegtijdig herkennen en kunnen er positief mee omgaan. Ze verkrijgen meer inzicht in het gedrag van zichzelf en hun collega’s, waardoor de samenwerking ook vlotter verloopt. Hun concentratievermogen en veerkracht zijn duidelijk verbeterd en het prestatievermogen is gestegen. Ook is er meer creativiteit bij uitdagende situaties en zijn obstakels makkelijker te nemen. De betrokkenheid bij hun job en het plezier in het werk neemt toe.

Looptijd training

De training loopt verspreid over 6 bijeenkomsten van telkens 2,5 uur. Er is een nazorgprogramma van 6 weken, waarbij elke deelnemer mails ontvangt met tips en oefeningen. Het programma kan ook in een persoonlijke coaching gegoten worden.