Robert Went kreeg tot twee keer toe een burn-out. Hardleers noemt hij zichzelf maar inmiddels ook een man die veel inzicht over zijn eigen functioneren heeft gekregen en meditatie en mindfulness gebruikt om niet weer in dezelfde valkuil te trappen.

Onderstaande komt uit het blog van econoom Went:

Sinds ik een training mindfulness heb gedaan, dat was na mijn tweede burn-out, ga ik af en toe ook naar een stiltezondag. Daar wordt de hele dag niet gepraat, ik doe dan samen met mensen die ik nog niet eerder heb gezien van half 11 tot 17.00 uur begeleide meditaties. Heerlijk! Ik loop ook geregeld een paar uur, een paar vakantiedagen, of een deel van het weekend mindless maar wat aan te rommelen. Geen idee achteraf wat ik in die tijd precies gedaan heb, maar dan ontstaan vaak ook de beste of leukste ideeën. Marcel, een van mijn drie broers, zei het al jaren tegen me: Jij kunt niet lummelen jij, dat moet je echt leren! Hij had gelijk.

Een stukje uit het blog van Robert Went. Wil je meer lezen, klik dan hier!