START CURSUS MINDFULNESS dinsdag 18 september 2018

Datum: 18/09/2018 - 13/11/2018
Tijd: 19:30 - 21:30
Prijs: 295,00
Locatie: Brightnezz trainingscentrum


Op 18 september start er een nieuwe cursus Mindfulness.  In kleine groepen ga je aan de slag met de tools van Mindfulness, een training in aandacht. Aandacht voor dat wat er nu is, en niet voor alles wat er mogelijk zou kunnen zijn. Maar het is ook een training waarbij jij leert je eigen brein te temmen. Want je wilt niet dat je denken met je op de loop gaat en je in een negatieve spiraal trekt.

Het effect van een mindfulnesstraining is weldadig en op vele manieren positief te noemen.

 • Het geeft je allereerst meer rust en helderheid.
 • Je gaat minder nadruk leggen op het doen en meer op het zijn en voelen.
 • Je leert je grenzen beter bewaken.
 • Je kunt je beter concentreren.
 • Je ontspant gemakkelijker.
 • Je gedachten worden rustiger en bewuster.

Verder heeft mindfulness een aantoonbaar effect op de vermindering van:

 • Angst
 • Pijn
 • Stress
 • Piekeren
 • Slapeloosheid
 • Grenzen bewaken
 • Negatieve gevoelens over onszelf en ons leven.

Aan het eind van de training heb je voldoende bagage om mindfulness op jouw wijze in je leven te integreren. Om je ervaring te blijven voeden kun je na de training deelnemen aan verschillende themadagen die ik regelmatig organiseer. Je kunt ook je beoefening verdiepen door na de achtweekse training een vervolgtraining Compassie te doen.

De cursus start dinsdag 18 september om 19.30 uur.

Het gaat om acht bijeenkomsten van 19.30 uur tot ongeveer 21.30. Bij de cursus is inbegrepen twee terugkom- en/of oefendagen.

Minder stress, meer genieten!

Door met aandacht in dit moment te leven, krijg je als beloning minder stress en ga je meer genieten, dat is wat je leert tijdens de cursus Mindfulness. Niet door je hele leven te veranderen maar door inzicht te krijgen in hoe wij mensen denken, doen en reageren op alles wat er in ons leven gebeurt. Als we daar bewust van worden, en meer aandacht hebben voor de dingen die er nu zijn, verandert ook je stressniveau. Je leert tussen de bedrijven door wat stress is, hoe het ontstaat en hoe we het kunnen verminderen.

Want betrap jij jezelf er weleens op dat je in gedachten vaak uitgebreid stilstaat bij je verleden? Of dat je alsmaar bezig bent met de toekomst? Maar het kan ook zijn dat je constant geleefd wordt door je agenda en to do-lijstjes? Het kan zelfs zo zijn dat alles op rolletjes loopt maar jij er met je aandacht niet bij bent, niet (meer) van je de dagelijkse dingen geniet!

Dat je je leven meer aan het managen dan aan het leven bent?

Dan wordt het tijd om jezelf en je leven eens goed onder de loep te nemen.

Dan is een cursus Mindfulness jou op het lijf geschreven, en is minder stress en meer genieten veel dichterbij dan je denkt!

Opzet van de training

Met mindfulness ga je zelf weer achter het stuur zitten. Minder piekeren, meer genieten! Geef jezelf een boost en start met deze 8-weekse training. Tijdens de acht bijeenkomsten maak je je de beginselen van mindfulness eigen. Theorie, meditatie- en bewegingsoefeningen wisselen elkaar af. Daarnaast wordt er de tijd genomen voor feedback en het uitwisselen van ervaringen binnen de groep.

Werkwijze

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en twee oefendagen. Elke trainingsdag heeft een eigen thema, zoals de automatisch piloot, stressmomenten, grenzen aangeven of negatieve gedachten. In de training worden verschillende oefeningen gedaan en er wordt besproken waar je tegenaan bent gelopen in de afgelopen week. Naast de trainingsbijeenkomst is het de bedoeling dat er thuis geoefend wordt. Je wisselt ook ervaringen uit met andere deelnemers. De nadruk ligt daarbij op het eigen maken van de vaardigheden, het is geen praatgroep!!!!

De bijeenkomsten hebben een veilig en vertrouwd karakter. Niets moet, je bepaalt zelf hoever je gaat en welke dingen je wel of niet deelt. Het is ook mogelijk om de training tijdens een individueel traject te volgen. Voorafgaand aan de training hebben we een kennismakingsgesprek. Tijdens de training krijg je een werkboek, oefenmateriaal, audio-opnames en natuurlijk koffie en thee.

 

Data

 • 8 maandagavonden van 19.30-21.30 uur, startend op 18 september
 • In totaal acht bijeenkomsten, steeds op dezelfde tijd
 • De twee terugkom- of oefendagen zijn in overleg.

Aanmelden kan via het contactformulier, via de mail of telefonisch (06-54775574).

De cursus is zowel voor mensen uit Helmond, Mierlo, Geldrop, Eindhoven, Bakel, Aarle-Rixtel, Stiphout en andere omliggende plaatsen. Wil je deze training ‘in company’ en aangepast aan je bedrijf volgen, neem dan even contact op, info@brightnezz.com of 06 54775574